Dech Života

jak se uvolnit do Života a Lásky ve svém těle

Zažíváš svůj život skrze tělo? Pak je tento kurz právě pro tebe!

9. měsíční kurz on line s živým setkáním pro TĚLO-MYSL-EMOCE-DUŠI

HLUBOCE UVOLŇUJÍCÍ PROŽITKOVÝ JEMNÝ SOMATICKÝ ON-LINE KURZ

od novoročního úplňku 12.1.2025 po podzimní rovnodennost 2025

9. měsíční léčivý kurz

9 setkání  v zoomu (2-2,5 hod) v čase od 19:00 se záznamem plus minimálně 9 audio/video nahrávek

Příspěvek: 4400 Kč

Early bird příspěvek splatný do 21.10. 2024: 4000 Kč

Reference

„Zdravím a děkuji, za to, co přinášíte. Jsem teď obrovském úžasu, co vše jemnost může způsobit. Už včera večer, po té kratičké ukázce, se dělo, hodně, hlavně emočně. V tomto okamžiku cítím, jak mi povoluje vše kolem kostrče, která mě roky bolí a nic nepomáhalo. Po letech je tam prostě prostor:) Veliké díky.“ Jarmila

„Míšo, šel jsem na kurz léčení bederních svalů a odnesl si ještě něco úplně jiného, hlubšího. Našel jsem ztracenou část sebe. To, co učíš, má neskutečnou hloubku a dějí se tam věci, které léčí někde podstatu bolesti. Setkání s tvou vodou a tekutým tělem je neskutečně léčivé pro duši. Děkuji! “ Karel

Je to pro vás? Jak to cítíte?

Možná potřebuješ prohloubit k sobě úctu a respekt. Už víš, jak je důležité pro tebe bezpečí, ale zároveň tušíš, že často bezpečí vnímáme v tom, co známe. A naše tělo či nějáké jeho části jsou ještě v napětí a uvolnění se mohou (paradoxně) bát. Protože svět je tak bláznivý, že bezpečí často vnímá v tom, co je vlastně traumatické, zatímco vítr uvolnění a svobody může budit strach. Budeme procházet hezky jemně, laskavě, zvídavě, s úctou k sobě a svým potřebám projdeme cestu sebeléčení a uzdravování  v našich tělech, emocích, energiích… velkým nástrojem je pak BEZPEČÍ. Bezpečí, které nevychází ze zvyku, ale je vnitřně zažívanou zkušeností.
Budeme se nořit vnitřní přítomností, dechem, zvukem do celého fyzického těla – postupně projdeme celé jeho části – ale vědomě zaměříme pozornost i k rozpoznání našich jiných těl a zacelování vnitřního rozštěpu. Poskytneš sobě KOMUNIKACI A SOUCITNÉ NASLOUCHÁNÍ těla emočního, energetického, světelného… práci s naší myslí a vstupní branou bude samozřejmě tělo FYZICKÉ. Předpokladem pro toto je pak postupné jemné ROZŠIŘOVÁNÍ KAPACITY NERVOVÉHO SYSTÉMU A OPEČOVÁVÁNÍ/UZDRAVENÍ ZRANĚNÍ.
Také možná jsi teď v období důležitého přechodu z jedné fáze do druhé, potřebuješ hlubší ukotvení se a vnitřní jasnost. Zjišťuješ, že když se otevřeš, je toho najednou nějak moc. Je to přirozená fáze procesu, která nás má vést ještě hlouběji k vnitřní podstatě.
KURZ JE VHODNÝ POKUD:
  •  v období regenerace po náročném životním období – něco starého končí a něco nového začíná
  •  potřebujete péči, něhu, jemnost, laskavost, chcete jít cestou sebe-lásky
  • potřebujete prohloubit, uzdravit své vztahy
  • načerpat inspiraci do svého sexuálního a partnerského života a léčivého milování
  •  máte v minulosti sexuální trauma a už jste nějakou dobu na cestě léčení – nastal čas pracovat v těle
  •  po porodu, během mateřství, v období velkých změn, při syndromu vyčerpání nebo jeho nebezpečí
  •  po operačních a jiných traumatizujících zákrocích
  •  chcete se ponořit do hlubin svého těla
  • máte bolesti
  •  chcete zlepšit prožitek z milování – se sebou a s partnerem
  •  chcete jít cestou SEBELÉČENÍ A MOUDROSTI
  • potřebujete poléčit své tělo, regenerovat, spočinout

Esence je to, co se uskutečňuje v Bytí. Tomáš Akvinský

Milí, před 5 lety jsem začala v čase zimního Slunovratu nabízet kurz Moudrost lůna, kterým mezitím prošly stovky žen… mnohé z nich si jej zopakovaly, protože cítily, že jim přináší uvolnění a léčení. Čas se posunul, a přestože každý kurz nabídl něco nového, nastal nyní čas pro další téma, které je potřeba přinést na „světlo světa“. DECH ŽIVOTA, který nás vede do vnitřního stavu LÉČIVÉHO MILOVÁNÍ. Ze Srdce Vás zvu již na 5. ročník 9. měsíčního zkoumání, jednoho z nejhlubších kurzů, které jsou zde u nás k dispozici ve formě on-line. Tuto podobu jsem zvolila mimo jiné i proto, že téma zkoumání těchto hlubokých intimních témat je přínosné objevovat v soukromí a bezpečí domova a ve svém čase a rytmu. Toto se osvědčilo a otevírám 5. velmi volné pokračování – zaměříme se na jednotlivé části těla, jejich témata, jemné uvolňování, laskavou práci s emocemi, vzorci, traumaty v těle, ale především a hlavně DECH ŽIVOTA. Léčivé milování není jen o partnerské
sexualitě, ale je to především nastavení, které začíná v tobě! Kurz je vhodný, ikdyž jsi žádný předchozí neabsolvoval/a.
Nedávno jsem měla sen, že jsem v kruhu žen a sdílíme, jak nás nevědomý dotek retreumatizuje.  Ve snu byl hluboký vhled do toho, jak jsme v procesu otevírání našich těl, která již nemohou se vrátit k tomu, co bylo „normou“, ale co ve skutečnosti bylo pro naše tělo oddělující a duši zraňující. Jsme zkrátka už někde jinde.
Už mnoho let zde kontinuálně propaguji hlubokou formu sebeléčení, která v posledních letech vyvěrá na povrch už také v „mainstreamu“. Všechny ty informace o traumatech, nervovém systému, polyvagální teorii, je přirozenou součástí praxe tekutinového těla i bederních svalů (nejhlubší svaly v těle – svaly duše). Pojďme se posunout dál – k DECHU ŽIVOTA. Ten tady je odjakživa, ale ne všichni jsme na něj napojení tak celistvě, jak by to bylo pro naše uzdravování přínosné. Udělejme ve svém seberozvoji další důležitý krok. Jakmile si ho zacítíte, rozzpoznáte tu blaženost prostupující buňkami v těle, poznáte ten ohromný DAR. Dar, který uzdravuje, zaceluje. Který je úplně přirozený.
Součástí kurzu je probouzení vědomí tekutinového těla pro uvolnění, regeneraci, propojení se s hlubokou vnímavostí a sebe-léčivými schopnostmi těla. Budeme velmi jemnou cestou nořit se do svého celého těla, jeho různých dimenzí (fyzické, emoční, energetické, světelné) skrze léčivé somatické prožívání, metodu, která je velmi podobnou Somatic Experiencing, ale je v „pokročilejší“ formě, kdy samotným terapeutem jsme my samy a především naše tělo – jeho vrozená moudrost – DECH ŽIVOTA.
Tento kurz je pro vás, které vnímají (nebo chtějí vnímat) svůj život hodně přes tělo. Máte tendenci somatizovat, prožívat emoce, vnímat své tělo v různých úrovních a chcete se ve svém poznání posunout, více uvolnit, rozšířit svou kapacitu.
Tekutinové tělo zároveň na úrovni biologie těla hluboce uvolňuje a je bazální pro propojení těla a lásky. Láska není technikou, ale v těle se projevuje jakousi tekutostí – a to je v krajině lůna největší medicínou.
Součástí setkání je povídání, část teoretická, návrhy pro další praxi, diskuse a hlavní část je praktická zaměřená na tekutinové tělo, hluboké uvolňování, somatickou prožitkovou praxi, meditaci, praxi prožívání a sebezkoumání.

On line setkání je v délce 2-2,5 hodiny, což je čas tak akorát pro ponoření se.  K tomu je celá řada nahrávek meditací a praxí, které pomohou prohloubit zkušenost, léčení a transformaci.

9 měsíců pro DECH ŽIVOTA je hluboce somatický prožitkový kurz probíhající v bezpečí domova, který pomůže OBJEVIT DECH ŽIVOTA V CELÉM TĚLE a  prohloubit LÉČIVÉ MILOVÁNÍ (Dech Života propojen se sebe-Láskou) ve všech úrovních života. O tom, co může být sebe-Láska, píšu v jiném odstavci.

Co se naučíte?

DECH ŽIVOTA

Tekutá medicína vnitřního pohybu a zvuku

Úvod do vnitřní práce s traumatem a postupné léčení

Soucitné naslouchání

Primární oceán a prenatál – EMBRYO JÓGA

Rozšiřování kapacity nervového systému

Polyvagální teorie a nervus vagus (nerv naší socializace)

Vnitřní dítě, žena, muž

Zdrojování a seberegulace

Hluboké uvolňování

JÓGA EMOCÍ

Rodové vzorce a jejich vliv na náš život – co s tím?

Práce se stínem a démony

Naše těla – energetické, světelné…

Vnitřní relaxace orgánů a tkání

Lůno –anatomie a prociťování jednotlivých částí

 YONI JÓGA a KRANIO VAGÍNY

Transmise do každodenní reality – Skutečný život

Všechny témata  jsou somatickým prožíváním a postupným vtělováním skrze každodenní život a prožívání svého těla. Postupně budeme procházet všemi částmi našeho těla – na povrchu i v hloubce a ve více dimenzích. Propojovat je s tématy naší psyché. Budete mít dost času pro zkoumání, zdrojování, seb-léčení a integraci.

Netlač řeku…
(Taoistické přísloví)

Co je to sebeláska?

Sebeláska je nejen péče o své potřeby, ale také naše schopnost následovat své vnitřní pocity. Není to jen o tom, že si umíme dopřát třeba hezké věci, to často je i kompenzace. Sebe-Láska je mnohem hlubší záležitost!
Umíme říct ano/ne.
Jsme laskaví. Neni to o tom „Být hodná“, často za účelem „Aby mě měli rádi“, ale laskavost je stav jemnosti vůči sobě a tím i druhým.
Máme v sobě jemnost v péči o tělo a ducha a zároveň jsme autentičtí, pravdiví.
Rozpoznáváme skutečné potřeby od chtění.
Rozvíjíme jasnost v prioritách.
Připojujeme se se Zdrojem a prohlubujeme kapacitu těla, mysli pro postupné rozšiřování vědomí (Poznání).
Prohlubuje se naše ochota ošetřit a uzdravit zranění (manipulace,  odmítnutí,  zrada…).
Rozvíjíme soucit vůči sobě a druhým.
Odevzdáváme jakékoliv pocity viny.
Přijímáme zodpovědnost za své prožívání a život.
Jsme tvůrčí – kreativita je také ochotou pro seberozvoj.
Rozpoznáváme své stinné stránky, učíme se sebereflexi ve vztazích a přijímáme se takoví, jací jsme.

Kurz obsahuje

9 živých setkání v on-line prostoru – to je HLUBOCE UVOLŇUJÍCÍ PROŽITKOVÝ  (u nás jedinečný) SOMATICKÝ kurz, který nabízí také nezbytnou teorii, vhled, sdílení zkušeností.

KDY JSOU SETKÁNÍ NA ZOOMU?

Jedná se o setkání ve večerním čase na zoomu cca od 19 – 21 hodin (délka 2-2,5 hod).

Z každého setkání je záznam, všechny nahrávky budou na speciálním webu.

ZAČÁTEK JE V ČASE prvního ÚPLŇKU v roce 2025 14. ledna 2025.

Termíny 9 setkání:

14.1.2025

10.2.2025

10.3.2025

7.4.2025

5.5.2025

2.6.2025

23.6.2025

9.9.2025

23.9.2025

plus minimálně 11 nahrávek pro podporu celého procesu s další praxí

Získáte také přístup na speciální webovou stránku, kde komfortně budou všechny nahrávky ze zoomu, videa, audia, obrázky a texty ke kurzu k dispozici  Videa/audia budou uvolňována „postupně“ v rytmu naší práce a aby doplňovaly léčivou praxi. Vše je praktické, pohodlné, tento kurz opravdu zajišťuje jemnou laskavou péči. Webová stránka s nahrávkami bude k dispozici ještě rok po skončení kurzu.

Příspěvek: 4400 Kč

Early bird do 21.10.2024: 4000 Kč

Nebudete-li s kurzem rezonovat, plné kurzovné Vám vrátím do 7 dní od začátku kurzu.

Zaregistrujte se do kurzu:

Vyplňte, prosím, rezervaci, pošleme Vám pak další detaily.